Bilfag - tunge kjøretøy

En bilmekaniker, tunge kjøretøy jobber ofte med det nyeste innen teknikk og elektronikk

Kan Bilfag være noe for deg?

I bilfaget tunge kjøretøy reparer og vedlikeholder du lastebiler og busser. Etter endt utdanning får du yrkestittel bilmekaniker, tunge kjøretøy. Som bilmekaniker på tunge kjøretøy utfører du reparasjon og vedlikehold på bilens understell, drivverk, motorsystemer og elektroniske systemer. Hverdagen kan også bestå av overhaling av deler, samt montering av lysutstyr og annet tilbehør

Er dette deg?

Om du er interessert i varierte praktiske arbeidsoppgaver og kunne jobbe med Flere ulike systemer i lastebil eller busser systemer og med ny teknologi, kan bilfaget – tunge kjøretøy være noe for deg. Ønsker du å se mer om hva faget innebærer, anbefaler vi å laste ned bilfagappen eller se på filmen under.

VG1 og VG2

På VG1-nivå kan du enten gå Teknikk og industriell produksjon – eller Elektrofag. På VG2-nivå velger du Kjøretøy.

Har du spørsmål om bilfaget- lette kjøretøy, er du velkommen til å ta kontakt med en av oss i Opplæringskontoret.

Viktige arbeidsområder:

Feilsøking og diagnose

Omfatter systemforståelse, feilsøking og diagnostisering på kjøretøyets mekaniske, elektriske og elektroniske systemer. Videre omfatter det bruk av verktøy og instrumenter. Innhenting og tolking av opplysninger om kjøretøyets systemer inngår også.

Service og vedlikehold

Omfatter service og vedlikehold og gjeldende forskrifter for kjøretøy. Valg og bruk av verktøy, utstyr og instrumenter inngår i hovedområdet. Videre omfatter det bruk av dokumentasjon i forbindelse med planlegging, gjennomføring og kvalitetssikring av arbeider.

Reparasjon

Omfatter reparasjon og utskifting av deler på kjøretøyets mekaniske, hydrauliske, elektriske og elektroniske systemer. Videre omfatter det reparasjon etter gjeldende lover og forskrifter.

Kvalifikasjon og kvalitet

Omfatter kommunikasjon med kunder, kollegaer og samarbeidspartnere. Videre inkluderer hovedområdet digitale kommunikasjonsverktøy, helse, miljø og sikkerhet og kvalitetssystemer. Kostnadsforståelse inngår i hovedområdet.

Start video
0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem