Bilskadefaget

Opprettting, kontrollering, reparasjon. Vil  du jobbe innen bilskadefaget?

Kan bilskadefaget være noe for deg?

I bilskadefaget reparerer du skader på kjøretøy. Etter endt fagutdanning får du yrkestittel bilskadereparatør. Som bilskadereparatør utfører du reparasjoner på bilens karosseri, understell og sikkerhetssystemer. Moderne biler har digitale systemer som innebærer bruk av PC for diagnose og kalibrering. Som bilskadereparatør skal man også sikre at passasjerenes sikkerhet er ivaretatt etter reparasjonen.

Er dette deg?

Om du er interessert i varierte praktiske arbeidsoppgaver og finne kreative løsninger, som også omfatter bruk av digitale verktøy til feilsøking og diagnose, kan bilskadefaget være noe for deg. Ønsker du å se mer om hva bilskadefaget innebærer, anbefaler vi å laste ned bilskadeappen eller se på filmen under.

Utdanning

På VG1-nivå velger du Teknikk og industriell produksjon. På VG2-nivå velger du Bilskade, lakk og karosseri.

Har du spørsmål om bilskadefaget er du velkommen til å ta kontakt med en av oss i Opplæringskontoret.

Viktige arbeidsområder:

Feilsøking og diagnostisering

Omfatter feilsøking og diagnostisering av mekaniske, hydrauliske, trykkluftbaserte, elektriske og elektroniske komponenter.

Vedlikehold

Hovedområdet omfatter service og vedlikehold på mekaniske, hydrauliske, trykkluftbaserte og elektriske systemer. Videre omfatter det valg og bruk av verktøy, utstyr og måleinstrumenter.

Reparasjon og ombygging

Hovedområdet omfatter reparasjon og ombygging av mekaniske, hydrauliske, trykkluftbaserte og elektriske systemer og utskifting av elektroniske komponenter. Videre omfatter området valg og bruk av verktøy, utstyr og måleinstrumenter.

Kommunikasjon og service

Hovedområdet omfatter kommunikasjon med kunder, kollegaer og samarbeidspartnere. Videre omfatter hovedområdet planlegging og dokumentasjon av utført arbeid. Helse, miljø og sikkerhet er en del av hovedområdet.

Start video
0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem