Motorsykkelfaget

MC, scooter, moped… Vil du bli mekaniker på MC og moped?

Kan Motorsfykelfaget være noe for deg?

I motorsykkelfaget jobber du med reparasjon og vedlikehold av motorsykler. Etter endt fagutdanning får du yrkestittel motorsykkelmekaniker. Som motorsykkelmekaniker utfører du reparasjon og vedlikehold av motor understell og drivverk på motorsykler, snøscootere og ATVer. Videre omhandler det feilsøking og diagnose av det elektriske systemet.

Er dette deg?

Om du er interessert i å jobbe med ulike typer motorsykler, snøscootere eller ATVer, og videre er interessert i elektronikk og feilsøking kan motorsykkelfaget være noe for deg. Ønsker du å se mer om hva faget innebærer, anbefaler vi å ta en titt på filmen under.

VG1 og VG2

På VG1-nivå velger du enten Teknikk og industriell produksjon – eller Elektrofag. På VG2 velger du Kjøretøy.

Har du spørsmål om bilfaget- lette kjøretøy, er du velkommen til å ta kontakt med en av oss i Opplæringskontoret.

Viktige arbeidsområder:

Feilsøking og diagnose

Omfatter systemforståelse, feilsøking og diagnostisering på kjøretøyets mekaniske, elektriske og elektroniske systemer. Videre omfatter det bruk av verktøy og instrumenter. Innhenting og tolking av opplysninger om kjøretøyets systemer inngår også.

Service og vedlikehold

Omfatter service og vedlikehold og gjeldende forskrifter for kjøretøy. Valg og bruk av verktøy, utstyr og instrumenter inngår i hovedområdet. Videre omfatter det bruk av dokumentasjon i forbindelse med planlegging, gjennomføring og kvalitetssikring av arbeider.

Reparasjon

Omfatter reparasjon og utskifting av deler på kjøretøyets mekaniske, hydrauliske, elektriske og elektroniske systemer. Videre omfatter det reparasjon etter gjeldende lover og forskrifter.

Kvalifikasjon og kvalitet

Omfatter kommunikasjon med kunder, kollegaer og samarbeidspartnere. Videre inkluderer hovedområdet digitale kommunikasjonsverktøy, helse, miljø og sikkerhet og kvalitetssystemer. Kostnadsforståelse inngår i hovedområdet.

Start video
0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem

0 k

Noe tekst

Donec pede justo, fringilla vitae, eleifend acer sem