Oppstartsmelding til nye lærlinger
Det nærmer seg starten på 24 mnd læretid ute i bedrift og da er det noen opplysninger om hvordan denne tiden vil bli organisert fra opplæringskontorets side.
Les hele...

Bilfaget - tunge kjøretøyEn bilmekaniker, tunge kjøretøy jobber ofte med det nyeste innen teknikk og elektronikk.

Her er det lastebiler, varebiler og busser som veier mer enn 3500 kg det dreier seg om.

Utviklingen går fort og man spesialiserer seg ofte på ett eller flere områder, f.eks. motor, motorstyring eller påbygg.

På VG1-nivå kan du enten gå Teknikk og industriell produksjon – eller Elektrofag. På VG2-nivå velger du Kjøretøy.Viktige arbeidsområdet er:

Feilsøking og diagnose

- omfatter systemforståelse, feilsøking og diagnostisering på kjøretøyets mekaniske, elektriske og elektroniske systemer. Det omfatter også bruk av verktøy og instrumenter. Innhenting og tolking av opplysninger om kjøretøyets systemer inngår også.

Service og vedlikehold

- omfatter service og vedlikehold og gjeldende forskrifter for kjøretøy. Valg og bruk av verktøy, utstyr og instrumenter inngår i hovedområdet. Videre omfatter det bruk av dokumentasjon i forbindelse med planlegging, gjennomføring og kvalitetssikring av arbeider.

Reparasjon

- omfatter reparasjon og utskifting av deler på kjøretøyets mekaniske, hydrauliske, elektriske og elektroniske systemer. Videre omfatter det reparasjon etter gjeldende lover og forskrifter.

Kommunikasjon og kvalitet

- omfatter kommunikasjon med kunder, kollegaer og samarbeidspartnere. Videre inkluderer dette digitale kommunikasjonsverktøy, helse, miljø og sikkerhet og kvalitetssystemer. Kostnadsforståelse inngår i hovedområdet.
www.aktiweb.no